Krško teče 2013 - poročilo in fotografije (FOTO)

Krško teče 2013 - poročilo in fotografije (FOTO) Foto: ŠD Posavje

V organizaciji ŠD Posavje iz Krškega je po lanski premierni prireditvi Krško teče, sledila ponovna izvedba tekaške prireditve, ki postaja prepoznavna v lokalnem posavskem in širšem slovenskem prostoru.

Rekreativne prireditve se v Posavju lepo množijo. Ob tradicionalno najštevilčnejših pohodniških ter rekreativno intenzivnejših kolesarskih in triatlonski pa je množenje tekaških prireditev v Posavju tisto, ki je le posledica ljudem ta čas najbolj dostopne rekreativne dejavnosti – teka.

Organizatorjem se je preteklo soboto naredilo prelepo vreme, ki je nagradilo organizatorje za trud. Številni prostovoljci niso prihajali le iz vrst društva organizatorja oz. članov njegove tekaške skupine, pridružili so se jim tudi drugi iz sorodnih športno rekreativnih društev. Majskim počitnicam navkljub se je zbralo lepo število tekačev predvsem tistih starejših, ki so se pomerili v teku na 4 km in osrednji točki prireditve »Valvasorjevem teku« na 10 km. Skupaj je na teku skupaj nastopilo okoli 150 udeležencev vseh sposobnosti in njihovih spremljevalcev, ki so tek zapuščali zadovoljni in obarvanih lic z od svežega sončka prežetim dnem.

Valvasorjev tek na 10 km je kot kronski del tokratne prireditve potekal v izjemno toplem vremenu. Močno sonce je spremljalo tekače od starta pri stadionu Matije Gubca preko primestnega dela mesta Krško na rekreativno stezo, ki jih je popeljala do krškega mosta in nazaj v drugi krog. Vodstvo kmalu po štartu je prevzel Boštjan Vimpolšek iz Brežic, član ŠD Posavje iz Krškega, ki je že od samega začetka narekoval močan tempo in si vse do cilja nabiral dodatno prednost. Boštjanu je to že druga zaporedna zmaga v tednu dni po zmagi na 1. Jurjevem teku na Zdolah. Aljoša Šumljaj mu ni uspel slediti, a si je vseeno pritekel 2. mesto tik pred članom krškega triatlon kluba Miranom Abramom.

V teku »za vsakogar« na 4 km sta šli obe zmagi v atletski klub iz Sevnice, ki je v Posavju že vrsto let vodilni na področju tekmovalnega teka na daljše razdalje in tudi sam organizator tovrstnih rekreativno tekmovalnih tekaških prireditev. Med dekleti je zmagala mlada Hana Kranjec pred klubsko kolegico iz Sevnice Karin Ferlin. Bronasto odličje je ostalo »domačemu« dekletu iz vrst organizatorja teka Mateji Letnar. V moški konkurenci je zmaga romala v roke Sinetu Karlovšku, predsedniku iz vrst AK Sevnica, drugi pa je bil domačin iz vrst ŠD Posavje Šebek Luka. Z bronom se je zadovoljil mladi Rudolf Deržič.

Na tekih za mlade, kjer so tekli osnovnošolci, so po kategorijah slavili Ajda Slapšak (AK Sevnica) in Dejan Vovko (Šentjernej) od 7 do 9 let, Manca Petan (OŠ Artiče) in Miha Ficko (OŠ Krško) od 10 do 12 let ter Jerneja Prah in Maj Popelar (oba AK Sevnica) od 13 do 15 let. V posebni točki prireditve so se zabavali tudi najmlajši udeleženci teka, ki so skupaj s starši (tudi babice so bile vmes) sodelovali v animacijskih igricah prenašanja kozarcev s ping pong loparji, zadevanjem cilja z vodnimi baloni in »slepa miš« iskanje težko prisluženih kolajn. Nato so se podali še na tek proti ciljnemu prostoru, kjer so bili zmagovalci prav vsi.

Jaroslav Kovačič je kot vodja prireditve povedal: "Tovrstne prireditve so izjemnega pomena za razvoj zdravega in pozitivnega pogleda na svet, ki manjka v teh časih nizkih moralnih vrednot. Sami bomo v bodoče sami še naprej spodbujali njihov razvoj in pomagali tudi drugim lokalnim organizatorjem pri izvedbi in z lastno udeležbo na tekaških in drugih rekreativno tekmovalnih prireditvah."

Šebek Luka

PREBERI TUDI: Krško teče 2013 - rezultati (.pdf): Vimpolšek in Arhova

FOTOGRAFIJE (9)


Poglejte tudi

Pošljite novico