Novomeški tek: Zmaga Brežičana Zevnika, Radejeva 2.

Novomeški tek: Zmaga Brežičana Zevnika, Radejeva 2. Foto: arhiv organizatorja

Organizator Atletski klub Krka Novo mesto je v sodelovanju z Agencijo za šport in Mestno občino Novo mesto v nedeljo organiziral že 15. Novomeški tek.

Vid Zevnik zmagal v teku na 8 kilometrov

V glavni disciplini, teku na 8km je nastopilo 192 tekmovalcev, od tega 139 moških in 53 žensk. Zmagovalca glavnega teka na 8km sta bila Vid Zevnik (25:42,1) in domačinka Klara Ljubi (31:11,8). Zmagovalca sta v cilj prišla z lepimi občutki.

"V teku sem res užival"

"V prvi vrsti čestitke in zahvala organizatorjem za lepo organiziran tek. Z res velikim užitkom sem tekmoval, ker imam na Novomeški tek (tu sem nazadnje tekmoval pred 10-imi leti) lepe spomine in je to tekma mojega otroštva. Tek sem si sicer vzel kot trening, ker sem imel na planu ravno tempo tek, pa mi je večje veselje, če tečem takole z ostalimi ljubitelji teka, kot pa če bi sam treniral doma. Vreme je bilo idealno, proga zanimiva in v teku sem res užival," je dejal Vid.

Drugo mesto pri moških je dosegel Sebastjan Puš (27:06,2), tretji pa je bil Matej Uhan (27:33,9). Pri ženskah je drugo mesto zasedla Alenka Radej (31:40,3), tretja pa je bila Maja Peperko (32:37,0).

(eP)

FOTOGRAFIJE (3)


Poglejte tudi

Pošljite novico