16. novomeški tek dobila Sevničana (FOTOGRAFIJE)

16. novomeški tek dobila Sevničana (FOTOGRAFIJE) Foto: Atletski klub Novo mesto

16. novomeški tek je minil v znamenju rekordne udeležbe. Sončen in topel dan je na Glavni trg privabil veliko število tekačev, prav tako pa tudi gledalcev.

Očitno je lepo vreme precej vplivalo na odločitev za tek, saj je bilo naknadno (torej pred startom) kar 70 prijav. Tako so organizatorji zabeležili skupno število udeležencev (Delavske športne igre, kratki teki, dolgi tek, štafete in tek predšolskih otrok) kar 742. Rekordno število je bilo tudi pri najmlajših – predšolskih, saj je teklo kar 106 otrok, česar so v Atletskem klubu Krka še posebej veseli.

V osrednji disciplini, teku na 8km je v ženski kategoriji zmagala članica domačega kluba, Alenka Radej (letos je prestopila iz AK Sevnica v AK Krka), ki je razdaljo pretekla v dobre pol ure (30:37,0). Drugo mesto je osvojila Klara Ljubi (31:34,3), tretja pa je bila Lea Haler iz AK Sevnica (31:54,5). Radejeva, ki je dan prej postala državna prvakinja v teku na 10.000m, je dejala, da zmage ni pričakovala, je pa to morda ravno rezultat sproščenega in neobremenjenega nastopa. Sama proga ji je bila pisana na kožo, saj je precej razgibana, ima klance in spuste ter tek po gozdu, kar ji zelo ugaja. Tudi nad publiko na Glavnem trgu je bila navdušena, saj so gledalci glasno vzpodbujali vse nastopajoče.

Med moškimi je zmagal Jan Samide (AK Vežba) s časom 26:25,0, drugi je bil Sebastjan Puš iz domačega Atletskega kluba Krka (27:27,0), tretji pa Bojan Vidmar (BTP Trebnje) s časom 27:55,0. Novomeški tek tako postaja vsako leto bolj priljubljena tekaška prireditev na Dolenjskem, ki jo bodo organizatorji zagotovo še nadgrajevali.

Atletski klub Novo mesto


Poglejte tudi

Pošljite novico