NOGOMETNA TRŽNICA: Registriran Gregov, Mensah na Norveško

NOGOMETNA TRŽNICA: Registriran Gregov, Mensah na Norveško Grafika: ePosavje

Nogometni klubi se pripravljajo na novo sezono, do začetka 1. slovenske nogometne lige so še dobri trije tedni, oživela pa je tudi nogometna tržnica. V nadaljevanju zapisa več zanimivosti iz nogometnega sveta.

* IZ DNEVA V DAN *

16. AVGUST 2018

(17:05) Ibrahim Arafat Mensah bo nadaljeval na Norveško

Še en stari znanec krških navijačev Ibrahim Arafat Mensah pa bo po selitvi iz Krškega v Kidričevo k Aluminiju zdaj oblekel dres norveškega prvoligaša IK Start.

(16:55) Šime Gregov je tudi uradno registriran

Pa je prišla še ena vesela novica. Po sezoni 2015/2016 se na Gubca vrača Šime Gregov. V četrtek so namreč na seji Registracijske komisije Nogometne zveze potrdili prestop Gregova iz iranskega kluba FC Tractor Sazi. Novi stari Gubec je v krškem dresu zbral 13 prvoligaških nastopov in dosegel tudi en zadetek, iz Krškega je odšel v Koper, od tam v norveški Viking, pred vrnitvijo v Krško pa je igral v že omenjenem Iranu.

Šime Gregov, Foto: arhiv ePosavje

9. AVGUST 2018

(18:55) Jan Gorenc po prestopu v Olimpijo

Jan Gorenc: "Zelo sem vesel za korak naprej v moji karieri"

(18:15) Brežičani registrirali Lebarja, Krčani Tomića

Po četrtrkovi seji Registracijske komisije je jasno tudi, da so v Brežičah registrirali še Antonia Lebarja, 20-letnega branilca iz Hrvaške, nazadnje člana FC Koper. Članski ekipi NK Krško pa se je pridružil levi bočni Dario Tomić (31), ki je doslej igral za OFK Titograd Podgorica.

8. AVGUST 2018

(09:35) Brežičani registrirali še dva novinca

V brežiškem drugoligašu so se pred nadaljevanjem sezone okrepili še z dvojico nogometašev, po zadnji seji Registracijske komisije so namreč registrirali novinca. Iz Aluminija prihaja Mateo Panadić (23), iz DC Dugopolje pa Petar Turković (21).

3. AVGUST 2018

(12:45) Kako je v Brežicah?

S sezono začenjajo še drugoligaši, Brežičani doma z Dravo

(11:53) Krčani registrirali še Božića, Guček za ŠD Dob

Kot je razvidno iz zapisnika Registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije v četrtek, 2. avgusta 2018, so Krčani registrirali še Ivana Božića, 35-letnega napadalca, doslej člana Dalian Transcendence FC. Iz ostalih zapisnikov je razvidno, da je Luka Vekić podaljšal posojo iz NK Dekani do 30. junija 2019, Luka Guček pa bo do 30. junija 2019 kot posojeni član NK Domžale igral za drugoligaša ŠD Dob.

20. JULIJ 2018

(13:50) Krčani pripravljeni na novo sezono

Krški nogometaši pripravljeni na novo sezono (FOTOGRAFIJE)

18. JULIJ 2018

(9:45) Kaj je novega na nogometni tržnici?

Kot so v torek sporočili z Nogometne zveze Slovenije, je novi član krškega kluba 30-letni Nenad Srećković, s Krčani je podpisal pogodbo do 30. junija 2019. 

Krčani proti Petrolulu odigrali 1:1, zadel je Srečković

Novi člani NK Krško - Slavko Brekalo: "Sprejeli so me odlično"

6. JULIJ 2018

(10:30) Stanko Brekalo je novi član NK Krško, Volarič podaljšal, Zakrajšek s pogodbo

Iz tujih medijev je prišla novica, da je novi član NK Krško osrednji branilec, 193cm visoki, 28-letnik Stanko Brekalo (BiH). Luka Volarič je s Krčani podaljšal sodelovanje do konca sezone 2019/2020, Tomaž Zakrajšek je podpisal profesionalno pogodbo do 1. junij 2021.

 Foto: NK Domžale

(07:30) Tonči Mujan iz Krškega v Domžale

"Zelo sem vesel, da bom v prihodnje branil barve NK Domžale"

Najboljši asistent prvoligaške sezone 2017/2018 Tonči Mujan se je iz Krškega preselil v Domžale. "Zelo sem vesel, da bom v prihodnje branil barve tako odlično organiziranega kluba, ki slovi po izjemno dobrem in sistematičnem delu. Prav slednje je zame največja motivacija, saj sem prepričan, da lahko v Domžalah še močno napredujem in naredim korak naprej v moji karieri,“ je ob podpisu triletnega sodelovanja za klubsko spletno stran NK Domžale povedal Mujan.

"Sem zelo ponosen, da sem tukaj"

"Že ob prihodu v Slovenijo so me sedaj že nekdanji soigralci v Krškem vedno svarili, kako težko je igrati proti Domžalam, saj so le te pod vodstvom trenerja Simona Rožmana vedno gojile izjemno napadalen in agresiven nogomet, ki je pravzaprav najboljši približek evropskim smernicam. Da to niso bile le besede, sem hitro občutil na svoji koži. Na prvi tekmi proti Domžalam smo že po pol ure izgubljali s štirimi zadetki razlike, s čimer sem hitro občutil pravo moč in organiziranost kluba. Vsekakor sem sedaj zelo ponosen, da sem tukaj, ob tem pa zagotavljam, da bom dal vse od sebe, da moštvu pomagam do čim boljših rezultatov," še dodaja najboljši podajalec lanske sezone.

In kaj je povedal športni direktor Domžal?

Matej Oražem, športni direktor Domžal, ob tem pravi, “da je bil Tonči v lanski sezoni eden najboljših posameznikov v Krškem, zato je bil naša prva izbira na položaju krilnega napadalca, kjer nam je primanjkovalo raznolikosti. S svojo hitrostjo in prodornostjo nam to nedvomno prinaša, zato sem vesel, da smo se dogovorili. Pogajanja niso bila najlažja in so trajala dlje, kot bi si želeli. Hoteli smo ga namreč že v zgodnejšem delu priprav, kljub temu pa smo veseli, da nam je prestop uspelo izpeljati še pred prijavo ekipe za evropske kvalifikacije. Ob tem bi se rad zahvalil Nogometnemu klubu Krško, da smo v pogajanjih uspeli najti skupni jezik."

5. JULIJ 2018

(10:10) Filip Dangubić za slovaškega prvaka

Drugi najboljši strelec v zgodovini krškega prvoligaškega nogometa Filip Dangubić bo v naslednjih treh sezonah igral na Slovaškem. A ne za kogarkoli, temveč za prvaka Slovaške! Spartak iz Bratislave je namreč po poročanju reškega Novega lista odkupil Dangubićevo pogodbo, tako da se bo Dangubić v Bratislavo za preselil kot polnopravni član slovaškega prvaka. Spartak v naslednjem tednu čaka prva tekma v predkrogu Lige prvaka proti Zrinjskem iz Mostarja.

 Foto: arhiv ePosavje

2. JULIJ 2018

(12:10) Kaj je novega v Krškem?

In kaj je novega na krški travi? Iz Maribora se je nazaj v Krško na posojo vrnil Sandi Ogrinec (in z njim še ena vijolica Adhan Ahmetović), z Rijeke sta na posojo 20-letni Milan Ristovski in 19-letni Daniel Štefulj, nekaj zadnjih treningov in pripravljalnih tekem pa je v zelenem dresu naredil tudi stari znanec krških navijačev, "vratia se" Šime Gregov. Na sobotni tekmi proti Rudešu so sicer igrali Zalokar, Kulinits, Zakrajšek, Štefulj, Kovačič, Ogrinec, Ahčin, Ossama, Ristovski, Gregov, Vekić, Frelih, Žerjav, Belak, Ahmetović, Sokler, Vidović, Nesher, Borisavljević, Mirt, Mandić in Kostanjšek.

(12:05) PREBERI TUDI - NK Krško pred novo sezono 1. SNL

NK Krško: Na voljo sezonske vstopnice za sezono 18/19

Tretja tekma Krčanov v pripravah - 2:2 v Veliki Gorici

Druga pripravljalna tekma: NK Krško : NK Radnički Niš 1:2

Novo sezono začnejo v Domžalah, prvič doma z Olimpijo

(12:00) Dejan Vokić za poljski Zaglebie Sosnowiec

Iz kranjskega Triglava pa se je v poljski Zaglebie Sosnowiec preselil 22-letni Dejan Vokić, ki v je krškem dresu v sezoni 2016/2017 zbral 9 zastopov (357 minut), 35 minut pa je v krškem dresu odigral tudi v pokalni tekmi na gostovanju v Dravogradu.

(11:45) Nermin Haljeta s Češke v Domžale

Nekdanji član NK Krško Nermin Haljeta, v sezoni 2016/2017 je v zelenem dresu odigral 19 tekem in dosegel tri zadetke, bo po igranju za češke Teplice v novi sezoni igral v Domžalah. Kot je povedal za klubsko spletno stran, "so prvi vtisi ob prihodu v Domžale so zelo lepi, ponosen sem, da sem postal član rumene družine. Vem, da je to pravi klub za razvoj mladih nogometašev, a se hkrati zavedam, da mi ne bo nič podarjenega. Veselim se dela pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, ki ga seveda zelo dobro poznam, saj je deloval v Celju, od koder prihajam. Vesel sem, da se moja nogometna pot nadaljuje v Domžalah, kjer bom na vsakem treningu in tekmi dal sto dvajset odstotkov za ta klub."

(11:40) Gašper Koritnik bo nadaljeval v Celju

Iz Krškega se je po Savinji navzgor v Celje preselil Gašper Koritnik. Krčan, član mladinskih reprezentančnih selekcij, je s Celjani sklenil triletno pogodbo. "V Celje sem prišel delat. Z disciplino, trdim delom in poslušnostjo želim doseči tisto kar si želim. Želim upravičiti zaupanje, ki mi je bilo podarjeno s to pogodbo," je za spletno stran celjskega kluba povedal 17-letnik.

 Foto: NK Celje

(11:35) Krajcer, Balić, Jakolić in Šturm z Gubca

Z Gubca sta se konec maja, po poteku pogodbe, poslovila Marko Krajcer in Klemen Šturm. Krajcer je postal novi član avstrijskega tretjeligaša Weiza, Šturma bomo na Gubcu videli tudi v novi sezoni, a v dresu novega prvoligaša - Mure iz Murske Sobote. Z Josipom Balićem in Markom Jakolićem pa so se v krškem klubu, tako v dokumentih Nogometne zveze Slovenije, sporazumno razšli.

(11:30) Na nogometni tržnici je že živahno

Od konca prvoligaške sezone 2017/2018 in do začetka priprav na novo sezono je že zgodilo nekaj premikov. Na tej strani bomo iz dneva v dan spremljali zanimivosti pred novo prvoligaško sezono.

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico