Miloš Ružič evropski amaterski prvak v šahu (FOTOGRAFIJE)

Miloš Ružič evropski amaterski prvak v šahu (FOTOGRAFIJE) Foto: ŠK Triglav Krško

V organizaciji mednarodne šahovske zveze FIDE in šahovske zveze Črne Gore je v Nikšiču potekalo od 14. do 21. junija 2018 evropsko amatersko šahovsko prvenstvo v standardnem šahu.

Igralci in igralke so nastopali v različnih ratinških skupinah, glede na njihovo ELO FIDE ratinško moč ob prijavi na tekmovanje, od skupine pod 1700, pod 2000 in pod 2300 ELO ratinških točk v odprti konkurenci in v skupini žensk z ELO pod 1700. Igralni čas je bil 90 minut za 40 potez + 30 minut za preostanek in 30 sekund/potezo za posameznega igralca, igrali so po devet krožnem švicarskem sistemu.

Na prvenstvu je nastopilo preko 178 igralcev in igralk iz Evrope, iz Slovenije sta se prvenstva udeležila dva igralca iz ŠK Triglav Krško. Pia Marie Ružič je nastopila v skupini pod 2000 ELO ratinških točk odprto, Miloš Ružič je nastopil v skupini pod 1700 ELO ratinških točk odprto. Miloš Ružič je v svoji skupini zmagal in postal evropski amaterski prvak za to skupino za leto 2018, Pia Marie Ružič je v svoji skupini osvojila nagrado za 3. mesto za ženske.

Šahovski klub Triglav Krško

FOTOGRAFIJE (6)


Poglejte tudi

Pošljite novico