NK Krško : NK Celje 1:1 (1:0) Hitro vodstvo, pa prečka, pa vratnica

NK Krško : NK Celje 1:1 (1:0) Hitro vodstvo, pa prečka, pa vratnica Foto: ePosavje.com

Krčani in Celjani tudi po 4. krogu 1. slovenske nogometne lige ostajajo še brez zmage v dosedanjem delu prvenstva. Mandić na raketni pogon za hitro vodstvo Krčanov, Lupeta skozi luknjo v krški obrambi za izenačenje in še druga delitev točk teh dveh nasprotnikov na Gubcu.

NAŠIH 5:

  • Spet smo si zaslužili tri točke, a Celjani na izkušnje do točke
  • Nova tekma in nove izkušnje, ki bodo zagotovo še prav prišle
  • Odprta tekma v najbolj nuklearnem mestu v Sloveniji
  • Poteza tekme: Raketni korak Nikole Mandića za zadetek
  • Igralec tekme: Pohvale si zaslužijo res vsi, tokrat gre naziv staremu novemu kapetanu

NK Krško : NK Celje
1:1 (1:0)

Semafor:

  • 1:0 - 3. min - Nikola Mandić (NK Krško)
  • 1:1 - 71. mn - Joaquim Manuel Welo Lupeta (NK Celje)

NK Krško:
Zalokar, Hing Glower, Zakrajšek, Brekalo, Štefulj, Da Silva, Ogrinec (od 77. Sokler), Srečković, Volarič (od 65. Kovačič), Mandić (od 90. Tomić), Ristovski.

NK Celje:
Jurhar, Vidmajer, Travner, Zaletel, Andrejašič, Cvek (od 59. Ibišević), Pungaršek, Pišek, Lupeta, Pečnik (od 90. Koritnik), Novak (od 67. Štraus).

Statistika tekme:

  NK KRŠKO NK CELJE
Posest 47 % 53 %
Streli 10 9
Streli na gol 4 5
Streli iz kota 5 6
Prekrški 13 14
Rumeni kartoni 2 3

Raketni Mandić za hitro vodstvo domačih

Domači so drugo domačo tekmo v letošnji sezoni začeli sanjsko, ko je v 3. minuti po desni strani na raketni pogon v celjski kazenski prostor priletel Mandić, žogo si je namestil na levico in nameril v mrežo. V 32. minuti je gostujočega vratarja Jurharja s strelom iz razdalje preizkusil Volarič, pet minut pozneje pa je na drugi strani Pečnik pobegnil Štefulju, z desnico močno kresnil proti krški mrežo, a se je stari novi kapetan Zalokar izkazal in lepo ubranil. 

Šćulac in Kosič po tekmi 4. kroga 1. SNL v Krškem

Pa spet v okvir vrat, tokrat kar dvakrat

V 41. minuti je iz bližnjega hitroprehranskega obrata zadišalo po pečenem mesu, na igrišču pa po novem zadetku. S skoraj podobnega mesta kot na tekmi proti Velenju je prav tako s prostega strela sprožil Da Silva, žoga je preletela celjski živi zid in končala na prečki, kakšna priložnost je bila to! Le tri minute pozneje so imeli Celjani izjemno priložnost za izenačenje, ko je po podaji kota Travner z glavo lepo udaril na krška vrata, a je hobotnica Zalokar strel ubranil, do konca polčasa pa se rezultat ni spremenil.

 Foto: ePosavje.com

V drugem polčasu pa...

Gostje so iz garderobe prišli nekaj minut pred domačini in v drugi polčas vstopili zelo živahno. Že v 61. minuti so si priigrali lepo priložnost, ko je Pečnik streljal z dobrih 10 metrov, a je Zalokar njegov strel k sreči ubranil. Že takoj v naslednjem napadu pa priložnost za šah mat. Srečković je lepo potegnil po levi, poslal še kako uporaben predložek na pet metrov, Ristovski je že skoraj v padcu žogo udaril proti Jurharju, a kaj ko se je žoga po odboju od tal odbila naravnost v vratnico. Spet!

Poškodba Volariča

Štiri minute pozneje je moral domači trener Šćulac opraviti prvo menjavo, ko je v levem adduktorju zapeklo sicer zelo aktivnega in razigranega Volariča, namesto njega pa je v igro prišel Kovačič. V 70. minuti pa sprememba izida! Pečnik je opazil visoko postavitev krške obrambe in luknjo v prostoru, tam poslal uporabno podajo, ki jo je Lupeta z desnico poslal mimo Zalokarjeve desne roke v mrežo.

V 70. minuti je Srečković skoraj pospravil pajka

A priložnosti še ni bilo konec, v 70. minuti so imeli lepo Krčani s prostega strela, ko je Srečković pomeril neposredno na celjska vrata, Jurhar pa je z zadnjimi močmi v njegov desni zgornji kot letečo žogo poslal v kot. V 80. minuti so imeli domači priložnost še prek Soklerja, ki je v 77. minuti zamenjal Ogrinca in tudi tu se je izkazal Jurhar. Omeniti velja še prvi nastop Tomića, ki je v 90. minuti zamenjal strelca krškega zadetka Mandić.a

 700 gledalcev na Gubcu je videlo tudi tole, Foto: ePosavje.com

Kako naprej?

Krške nogometaše zdaj že v torek ob 16. uri v Turnišču čaka srečanje 1. kroga Pokala Slovenije. Nato v nedeljo, 19. avgusta, znova odhajajo na severovzhod države na zelo zanimivo gostovanje k Muri v Mursko Soboto, v soboto, 25. avgusta, pa na Gubca prihajajo Kranjčani.

  VIDEOZAPIS


4. krog 1. SNL:

Krško : Celje 1:1 (1:0)
Triglav : Olimpija 0:4 (0:1
Maribor : Gorica 5:0 (3:0)
Domžale : Aluminij 3:1 (2:0)
Rudar : Mura 3:2 (2:1)

Lestvica po 4. krogu 1. SNL:

    T Z N P
T
1. Maribor 4 3 1 0
10
2. Domžale 4 3 0 1
9
3. Aluminij 4 2 0 2
6
4. Mura 4 1 2 1
5
5. Olimpija Ljubljana 4 1 2 1
5
6. Gorica 4 1 2 1
5
7. Rudar Velenje 4 1 1 2
4
8. Celje 4 0 3 1
3
9. Krško 4 0 3 1
3
10. Triglav Kranj 4 0 2 2
2

(bš)

FOTOGRAFIJE (44)


Poglejte tudi

Pošljite novico