Radečana Matija in Aljaž na krosu za Evropsko prvenstvo

Radečana Matija in Aljaž na krosu za Evropsko prvenstvo Foto: AK Radeče

Prihodnjo nedeljo, 9. decembra, bo v nizozemskem Tilburgu potekalo Evropsko prvenstvo v krosu. V kategoriji mladincev bosta v teku na 6,3 km Slovenijo zastopala Matija Rizmal in Aljaž Renko, člana AK Radeče.

Da sta se uvrstila v reprezentanco, sta morala odlično nastopiti že na izbirni tekmi v Trstu, kjer je bila 11. novembra.

CARSOLINA CROSS. Na tem krosu sta Matija in Aljaž bila najboljša mladinca iz Slovenije in se tako uvrstila v ekipo za Tilburg.

Pot do Tilburga pa ni bila tako enostavna. Matija in Aljaž že celo leto na državnih tekmovanjih tekmujeta odlično in se uvrščata na stopničke v svojih kategorijah.

Pred mesecem dni sta na 23. Ljubljanskem maratonu v kategoriji starejših mladincev zasedla 1. in 2. mesto in potrdila odlično formo.

Dobro formo, ki jo držita od pomladi, ko sta na krosu za državno prvenstvo prav tako stala na stopničkah, sta uspela zadržati vse do jeseni. Vmes sta osvajala medalje na državnih prvenstvih, pokalu Slovenije, šolskih tekmah.

Oba sta že letos nastopila za reprezentanco Slovenije v svojih disciplinah. Matija v teku na 2000 m z zaprekami in Aljaž na 1.500 m.

Skupaj sta na državnih tekmah osvojila kar 18 medalj. Matija deset in Aljaž osem.

Kot so še dodali iz AK Radeče, "je potrebno poudariti, da je atletika olimpijski šport, v kateri je konkurenca izredna", zato so omenjeni razultati odločilnega pomena za razvoj atletov kot športnikov posameznikov kot tudi samega kluba. Tudi na račun izjemnih uspehov pa se radeška atletska organzacija nadeja premikov v smeri dokončne ureditve športne infrastrukture za atlete.

Dodelav kot je zalivalni sistem na zelenici radeškega stadiona in vzdrževalnih del se je radeška občina sicer že lotila v ne tako daljni preteklosti, na sprejemu najbolj uspešnih športnikov, katerega je na povabilo župana Tomaža Režuna organizirala Občina Radeče konec septembra, pa so izpostavili vse večjo željo po posodobitvi atletskega stadiona in da bi atletska steza dobila tartansko prevleko. Z boljšimi pogoji, ustreznejšo športno infrastrukturo in dobrim kadrov bo tako osvajanje odličij v prihodnosti še slajše.

Doroteja Jazbec
vir in foto: AK Radeče


Poglejte tudi

Pošljite novico