Članice Kostak Elmonta do prve letošnje točke

Članice Kostak Elmonta do prve letošnje točke Foto: OD Brestanica

V soboto, 24. novembra 2018, je članska ekipa v okrnjeni zasedbi, zaradi poškodb in bolezni odigrala domačo tekmo proti ekipi iz Kranja.

V ekipi je bilo zaradi zdravstvenih razlogov le minimalno število igralk, na mesto blokerke se je prvič letos vrnila Anja Grilc. Klara Uduč pa je z nekaj dobrimi potezami na mreži pomagala v vlogi druge blokerke. V vlogi napadalke se po daljši odsotnosti vrača bivša blokerka Mateja Grilc, ki v tej vlogi nadvse uživa, sploh v navezi s podajalko, sicer trenerko Manco Dremelj, saj so punce v navezi že vrsto let in vedo kako funkcionirajo, zato so bile osvojene točke, ki so bile izpeljane na tekmi posledica večletnega skupnega treniranja, poznavanja ene druge in ne uigranosti, saj dekleta nimajo skupnih treningov zaradi študijskih obveznosti. Vlogo napadalke na zadnjih članskih tekmah ob starejših dekletih z odliko opravlja kapetanka mlajših ekip Kaja Fink, ki navdušuje tako soigralke kot navijače s svojim občutkom za žogo in neustrašnostjo, raste iz tekme v tekmo in nova znanja prenaša v mlajših selekcijah na druge. Že lata pa uspešno igra na mestu korektorja tudi Tina Piltaver, ki je tako kot vsako tekmo tudi tokrat pokazala svojo nepredvidljivost iz druge linije. Na klopi za rezervne igralke je tokrat sedela Katja Županc, ki se letos uspešno uči na mestu podajalke in napreduje iz tekme v tekmo.

V prvem setu so domače igralke Kostak Elmonta pokazale odločno igro in povedle v prvem setu z 25:15. Ko se je zdelo, da se bo tekma odvijala dosti gladko so se ob menjavi igrišča razigrale še gostje in drugi set dobile z enako razliko. Tretji set so zopet boljšo igro prikazale domačinke, ki so bile prepričane, da imajo niti v svojih rokah po dveh dobljenih seti. A četrti set so začele nezbrano na sprejemu in gostje so pobegnile z razliko, ki so jo domačinke lovile cel četrti set in se proti koncu približale a bilo je prepozno za končni preobrat. Tako so si domačinke priborile prvi letošnji ti break in ob menjavi igrišča je bil še rezultat neodločen, potem pa je padla koncentracija domače ekipe, ki ni uspela uspešno zaključiti podaljšanega seta. Tako je bil končni rezultat 3:2 za ekipo iz Kranja, a kljub temu je osvojena točka, prva v letošnji članski sezoni ostala doma.

Odbojkarice Kostak Elmonta so se po koncu tekme počutile fantastično saj se ekipa bivših članic srečuje le na sobotnih domačic tekmah, kjer je bilo vzdušje spet kot v prejšnjih sezona in ekipa je odločena, da je le vprašanje časa, ko bodo prišle tudi prve zmage letošnje sezone.

Naslednja tekma bo v soboto, 1. decembra 2018, ko mlajše članice odhajajo v Novo Gorico. Zadnja letošnja domača tekma, na kateri bodo igrale stare članice pa bo 8. decembra 2018 proti ekipi Grosupljega!

OD Brestanica


Poglejte tudi

Pošljite novico