Iz NK Krško pred nadaljevanjem sezone v 1. SNL. Nov trener!

Iz NK Krško pred nadaljevanjem sezone v 1. SNL. Nov trener! Foto: arhiv ePosavje

Iz Nogometnega kluba Krško so poslali naslednjo izjavo za javnost, v kateri so se dotaknili nadaljevanja prvoligaške nogometne sezone v Krškem in januarski skupščini kluba. Več v nadaljevanju zapisa:

"Naredili bomo vse, da obstanemo v ligi

Đuričić glavni trener, Karanović njegov pomočnik

Krčani so se v torek, 8. januarja, zbrali na zelenici in začeli misijo "obstanek v 1. slovenski nogometni ligi. Kot so sporočili iz kluba, bosta člansko vodstvo vodila glavni trener Milan Đuričić in njegov pomočnik Radovan Karanović, ki sta v tej navezi vodila člansko ekipo po odhodu glavnega trenerja Alena Šćulca. Člansko ekipo je zapustilo šest nogometašev, vratar Frelih, Kulinitš, Brekalo, Tomić in Glover iz obrambne vrste in Mandić. "Naredimi bomo vse, da obstanemo in postanemo stabilen prvoligaš ter 100. obletnico NK Krško dočakamo v odlični kondiciji," ob tem sporočajo iz kluba.

25. januarja skupščina kluba

Konec meseca bo na sporedu tudi skupščina kluba, "v klubu pa bodo transparentno predstavilo dejansko stanje er nedavne dogodke znotraj NK Krško vsem deležnikom NK Krško, našim navijačem in širši javnosti."

Izjava za javnost iz Nogometnega kluba Krško (vir: NK Krško)

Nadaljevanje sezone v Krškem

 

V torek, 8. januarja 2019, smo v NK Krško začeli misijo obstanek v 1. slovenski nogometni ligi. Zbralo se je člansko moštvo, ki ga bo vodil nov trener Milan Đuričić, skupaj z Radovanom Karanovićem.

 

Strokovno vodstvo je k prvi ekipi priključilo 4 mladince iz Nogometne šole NK Krško, ki bodo trenirali s člani in se borili za nastop v prvi ligi. To so Mark Španring, Andraž Lipec, Timotej Rešetič in Jure Ribič. Prav tako se je pripravam priključilo še nekaj novincev, ki se bodo morali dokazati, da se bomo z njimi dogovorili za sodelovanje v drugem delu slovenskega nogometnega prvenstva.

 

Člansko ekipo so zapustili Kulinitš, Brekalo, Tomić, Mandić, Glover in Frelih.

 

Z omenjenimi rešitvami nadaljujemo borbo za obstanek v prvi ligi in navijačem sporočamo, da bomo naredili vse, da obstanemo in postanemo stabilen prvoligaš ter 100. obletnico NK Krško dočakamo v odlični kondiciji. Naš cilj je vzgajati zdrave, poštene, delavne osebnosti, ki znajo sodelovati, pomagati in zmagovati. V tem vidimo svojo ključno vlogo in prispevek k razvoju ne samo nogometa in športa ampak celotne regije.

 

Januarja skupščina kluba

 

Vsi, ki trenutno vodimo NK Krško, ki bo čez 3 leta obeležil veličastno 100. obletnico obstoja, smo tu s srcem – prostovoljci. Za dobro NK Krško vlagamo svoj čas, tudi denar in tega ne obžalujemo. V zadnjih dneh je v medijih zaokrožilo precej neresnic o finančnem stanju NK Krško, ki jih širijo bivši funkcionar kluba in celo nekateri zaposleni v nogometni šoli NK Krško. Žal podobne aktivnosti predvsem škodijo ugledu in tradiciji kluba, in se jih zagotovo ne bi posluževal nihče, ki mu je vsaj malo mar za NK Krško.

 

V vodstvu NK Krško odprta vprašanja rešujemo s pogovorom in z organi kluba, zato smo za 25. januar sklicali vrhovni organ kluba, zbor članov - skupščino. NK Krško bo prav tako transparentno predstavilo dejansko stanje v klubu ter nedavne dogodke znotraj NK Krško vsem deležnikom NK Krško, našim navijačem in širši javnosti.

 

Lep nogometni pozdrav iz Krškega,

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico