NŠ NK Krško: "Imamo nesoglasja". Skupščina, JSP in še kaj (VIDEO)

NŠ NK Krško: "Imamo nesoglasja". Skupščina, JSP in še kaj (VIDEO) Foto: ePosavje.com

V četrtkovem dopoldnevu so v Nogometni šoli (NŠ) Nogometnega kluba (NK) Krško pripravili novinarsko konferenco z naslovom "Zakaj je ogrožena prihodnost krškega nogometa na najvišji ravni?". V nadaljevanju si lahko pogledate in poslušate novinarsko konferenco v celoti.

  NOVINARSKA KONFERENCA


Iz NK Krško pred nadaljevanjem sezone v 1. SNL. Nov trener!

Odziv iz NK Krško: "Za napadom na NK Krško so skriti interesi"

Novinarska konferenca NŠ NK Krško

"Vodstvo NK Krško zanima samo vodenje članske ekipe"

"V NŠ smo zaskrbljeni nad trenutnimi razmerami v NK Krško, saj vodstvo zanima predvsem vodenje članske ekipe," v imenu NŠ NK Krško pravi njen vodja Rok Zorko. Kot pravi, "imamo v klubu in šoli nesoglasja zaradi vodstva kluba. Nimamo statuta, nimamo liste članstva, neznani so finančni podatki, dolg kluba. Dolg kluba je. To je njhova stvar, dokler ne posežejo v naša sredstva." V nogometni šoli so "upravičeno zaskrbljeni za prihodnost naših otrok, nogometne šole, trenerjev in nogometnega kluba."

Kako rešiti nastalo situacijo?

In kako rešiti nastalo situacijo? Zorko pravi, da imajo pet točk, ki jih je predstavil v nadaljevanju. Oglejte si jih s klikom na spodnji videozapis:

  5 točk


Tema: JSP

Zorko dodaja, da trenutno vodstvo Nogometnega kluba Krško zaradi finančnih težav postavlja pod vprašaj obstoj 97 let starega kluba. Med finančnimi težavami opozarja tudi odprto tožbo zaradi "enostranske prekinitve pogodbe s sponzorjem JSP v letu 2018". Vodja šole je ob temi "JSP" pristavil, da so bili ljudje iz tega podjetja prevarani, bodo pa v JSPju do izredne skupščine - ta bo na zahtevo vodstva NŠ NK Krško 25. januarja - pripravili dokument, v katerem naj bi zapisali, da so se pripravljeni pogovarjati z novim vodstvom NK Krško in da do udejanjenja tožbe ne bi prišlo.

S tem, ko smo podali predlog za sklic skupščine, so v društvo čez noč sprejeli 31 novih članov z domnevnimi izrednimi zaslugami in določili datum skupščine, 25. januar. Nato smo podali predlog za sprejetje v članstvo 14 naših zlatih nogometašev, vse so zavrnili. Klub vodijo mimo pravnih norm, mimo statuta.

 

Rok Zorko, vodja NŠ NK Krško

Tema: Izredna skupščina

Konec decembra so v NŠ NK Krško zbrali 29 podpisov članov Nogometnega kluba Krško in zahtevali sklic izredne volilne skupščine NK Krško, ker smatrajo, da v NK načrtujejo prevzem NŠ NK in zamenjavo vodilnih predstavnikov šole in številnih trenerjev. "Športni direktor članske ekipe si želi kadrirati trenerje, čeprav nima nobene strokovne izobrazbe. Predsednik NK Krško od leta 2017 ni sklical niti enega sestanka s trenerji. Dokazal je, da ni mož besede, ker vse obljubljene besede prelomi," pa je o težavah v klubu spregovoril Mirsad Mujakić, predstavnik trenerjev NŠ NK Krško.

Več v nadaljevanju

V nadaljevanju si lahko poslušate celotno novinarsko konferenco v .mp3 obliki in preberete gradivo, ki so ga pripravili v NŠ NK Krško.

  NOVINARSKA KONFERENCA


Izjava in gradivo za novinarje (vir: NŠ NK Krško)

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico