Tri ekipe POK Krško na močnem turnirju v Ljubljani (FOTO)

Tri ekipe POK Krško na močnem turnirju v Ljubljani (FOTO) Foto: Volleyball Ljubljana

Prvi vikend v letu 2019 je v Ljubljani potekal znameniti mednarodni odbojkarski turnir Ljubljana Open, na katerem so sodelovale tudi tri ekipe Posavskega odbojkarskega kluba Krško.

Ekipa Volleyball Ljubljana je organizirala že 8. mednarodni odbojkarski turnir Ljubljana Open. Največji odbojkarski dogodek za deklice v Sloveniji je potekal 5. in 6. januarja, na njem pa je nastopilo rekordnih 64 ekip iz sedmih evropskih držav: Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Makedonije, Srbije in Slovenije. V dveh dneh se je v šestih dvoranah, na enajstih igriščih, tako pomerilo več kot 800 deklic v štirih različnih kategorijah.

Turnirja se je tradicionalno udeležil tudi Posavski odbojkarski klub Krško, katerega so tokrat zastopale ekipa kadetinj in dve ekipi starejših deklic. Žreb je namenil, da so prvi dan vse tri krške selekcije nastopale v Športni dvorani Krim.

Nekoliko manj sreče kot z lokacijo pa so imele naše punce pri žrebu nasprotnic, saj so se naše kadetinje pomerile proti ŽOK Triglav Kranj in Luki Koper, ki veljata za dve izmed najboljših odbojkarskih šol v državi, našo prvo ekipo starejših deklic sta pričakali Eurovolleyschool Trieste, ki je na koncu nastopila celo v finalu, ter Hrvatice iz ŽOK Ivanec, medtem ko se je naša mlajša ekipa starejših deklic morala pomeriti z Vitalom Ljubljana in Formulo Formis iz Hoč, ki sta dva izmed najbolj priznanih klubov v Sloveniji.

Naše odbojkarice so tako po skupinskem delu zabeležile po dva poraza, čeprav je bila prva ekipa starejših deklic zelo blizu uvrstitvi v osmino finala, a je morala priznati premoč hrvaški ekipi ŽOK Ivanec, ki je po izjemno napetem tretjem nizu (15:13) slavila z izidom 2:1. Krške odbojkarice so bile neuspešne tudi v tekmah za razvrstitev, saj so priložnost za dokazovanje dobila dekleta, ki v prvih dveh tekmah še niso dobile pravega igralnega časa, saj je turnir Ljubljana Open našim puncam bolj služil kot nekakšna nagrada za uspešno leto ter predvsem priložnost za nabiranje izkušenj proti najboljšim ekipam našega prostora, rezultat pa ni bil v prvem planu. Kadetinje so tako morale priznati premoč prvi ekipi Volleyballa Ljubljane, prva ekipa starejših deklic njihovi drugi ekipi, naše najmlajše pa njihovi tretji ekipi. Punce pa po prvem tekmovalnem dnevu niso bile preveč poklapane, saj so se zavedale, proti kako močnim nasprotnikom so igrale ter da so pridobile prepotrebne izkušnje za v prihodnje. V hotelu je tako vladalo zelo dobro vzdušje, še izboljšalo pa se je po obisku bližnje picerije in raziskovanju starega dela mesta.

V nedeljo zjutraj so prve na sceno stopile naše kadetinje, ki so se pomerile v boju za končno 21. mesto. Tekmovanje so uspešno zaključile z dvema zmagama, saj so premagale drugo ekipo Šentvida in ekipo Novega Sarajeva iz Bosne in Hercegovine.

V kategoriji starejših deklic pa je prišlo do dvoboja med našo prvo in drugo ekipo. Naša mlajša ekipa se je pogumno zoperstavila starejši in ji celo uspela odščipniti niz, a so punce na koncu vseeno morale priznati premoč svojim starejšim kolegicam. POK-ova prva ekipa starejših deklic se je tako uvrstila v boj za 17. mesto, a je po težkem boju morala priznati premoč ekipi OK Foresta Zagreb ter se zadovoljiti s končnim 19. mestom, medtem ko so do svoje prve zmage na turnirju prišle tudi članice naše druge ekipe starejših deklic, ki so v boju za 23. mesto premagale OK Novo Sarajevo.

Odbojkarice POK-a so si nato še v živo ogledale finale starejših deklic, kjer so celotno tekmo vzpodbujale svoje kolegice iz Slovenj Gradca, ki so premagale ekipo Eurovolleyschool Trieste. Po končanem finalu so se naše punce v večernih urah polne različnih vtisov varno vrnile domov.

Tadej Mesarič, POK Krško

FOTOGRAFIJE (3)


Poglejte tudi

Pošljite novico