Uspešen začetek leta za krške odbojkarice (FOTOGRAFIJE)

Uspešen začetek leta za krške odbojkarice (FOTOGRAFIJE) Foto: POK Krško

Za odbojkaricami Posavskega odbojkarskega kluba krško so v letu 2019 že trije odigrani turnirji državnega prvenstva.

V letu 2019 so prve na sceno stopile starejše deklice Posavskega odbojkarskega kluba Krško, ki letos prvič v zgodovini kluba nastopajo z dvema ekipama. Prva ekipa se v skupini D meri za sam vrh v B ligi slovenskega državnega prvenstva. V prvem kolu so naša dekleta gostila domači turnir, na katerem so ob Krčankah nastopile še odbojkarice Bleda, Grosuplja ter prva ekipa ljubljanskega Krima. Najprej so se domače odbojkarice pomerile z Bledom ter prepričljivo dobile prvi niz na 18, medtem ko nas je v drugem čakala prava srhljivka, ki je na koncu le pripadla Krčankam, ki so niz dobile na razliko s 26:24. Naše odbojkarice so se nato pomerile še z ekipo Krima, ki je prav tako slavil na prvi tekmi. Priča smo bili pravi odbojkarski poslastici, kjer sta obe ekipi prikazali resnično kvalitetno in borbeno predstavo, prišlo pa je tudi do številnih menjav v vodstvu. Na koncu so se za spretnejše (in srečnejše) izkazale ljubljanske odbojkarice, ki so oba niza dobile na razliko s 26:24 in 27:25. Naša dekleta so bila tako le polovično uspešna, a so lahko več kot zadovoljne s svojimi predstavami, saj so se borile do zadnje točke.

Istočasno kot turnir v Krškem pa je v Brestanici potekal tudi turnir skupine K v B ligi državnega prvenstva. Na njem je nastopila druga ekipa POK-ovih starejših deklic. Gre za mlajše igralke, katerim podobni turnirji služijo za nabiranje izkušenj proti starejšim in izkušenejšim nasprotnicam. Naše mlade igralke so se tako na prvi tekmi pomerile proti domačinkam in se jim dostojno upirale, saj so se po nekoliko slabšem prvem nizu, ki so ga izgubile na 10, v nadaljevanju zbrale in v drugem nizu zbrale vzpodbudnih 20 točk. Še lepše pa so presenetile na svoji drugi tekmi, kjer so punce prišle do premierne zmage, saj so s 25:12 in 25:12 odpravile drugo ekipo Novega mesta.

Prvi tekmovalni teden v letu 2019 pa je tudi za krškimi mlajšimi deklicami, ki so se minuli vikend pomerile na turnirju v Brestanici. Naše igralke male odbojke, ki imajo še vedno realne možnosti za uvrstitev v A ligo državnega prvenstva, so se iz Brestanice vrnile z dvema zmagama, saj so najprej po napeti tekmi premagale svoje vrstnice iz Novega mesta z 2:1 (-22, 15, 21), nato pa še ekipo Brestanice s 25:8 in 25:4. Mlajše deklice so tako zbrale še dve pomembni zmagi v svoji borbi za A ligo, kjer po osmih odigranih tekmah s 14 točkami zasedajo drugo mesto, ki še vodi v to najelitnejše tekmovanje. Za vodilnim Grosupljem zaostajajo za dve točki, prav toliko pa znaša prednost pred tretjim Calcitom. Na četrtem mestu s 7 točkami sledi Novo mesto, kateremu za vrat dihata druga ekipa Calcita in Domžale s 6 in 5 točkami. Na zadnjem mestu se nahaja Brestanica s 3 osvojenimi točkami. O potniku v A ligo bo tako najverjetneje odločalo naslednje kolo, ko se bodo krške odbojkarice na domačem parketu pomerile s Calcitom.

Starejše deklice, B liga, za 25. mesto:

  • POK Krško I : Prochrom-Comp Bled 2:0 (25:18, 26:24) 
  • POK Krško I : OD Krim I 0:2 (24:26, 25:27) 

Starejše deklice, B liga, za 43. mesto:

  • POK Krško II : Kostak Elmont 0:2 (10:25, 20:25) 
  • POK Krško II : ŽOK Novo mesto II 2:0 (25:12, 25:12) 

Mlajše deklice, kvalifikacije za A ligo:

  • POK Krško : ŽOK Novo mesto 2:1 (22:25, 25:15, 25:21)
  • POK Krško : Kostak Elmont 2:0 (25:8, 25:4)

Tadej Mesarič,
POK Krško

FOTOGRAFIJE (2)


Poglejte tudi

Pošljite novico