"Če ostanemo brez 30.000€, je delovanje onemogočeno"

"Če ostanemo brez 30.000€, je delovanje onemogočeno" Foto: arhiv ePosavje

Potem, ko je Občinski svet občine Krško na četrtkovi seji potrdil amandma svetnika Dušana Šiška in s tem 30.000 evrov s postavke Dotacija Športni zvezi preusmerili na postavko Investicije na področju športa - sredstva NORP, je Športna zveza Krško v ponedeljkovem dopoldnevu pripravila novinarsko konferenco, na kateri so predstavili svoje videnje novo nastale težave.

  VIDEOZAPIS


O vzrokih? "Najverjetneje so tu neka ozadja"

Kot je pojasnil Luka Šebek, predsednik Športne zveze Krško, gre del proračuna za delovanje Športne zveze Krško gre iz zdaj ukinjenega financiranja. "Na področju delovanja kombi vozil smo vzpostavili red. Denar iz najema kombijev porabljamo za odplačilo leasinga," je povedal Šebek.

"Mislim, da ima amandma povezave z dogajanje v nogometu"

In kje predsednik Športne zveze Krško vidi razloge za predlagan in kasneje sprejet amandma? "Najverjetneje so tu neka ozadja. Prejšnji teden se je veliko dogajalo na področju športa. Mislim, da ima amandma povezave tudi z dogajanjem v nogometu," pove Šebek.

"Vprašanje je, ali bo vložen amandma vzel sredstva iz prave proračunske postavke"

Kot dodaja, je vprašanje, ali bo vložen amandma vzel sredstva s prave proračunske postavke. "Zagotovo pa ne bo dovolj za poplačilo obnove tribun v ŠC Krško - Sevnica" in če ostane pri tem minusu 30.000 evrov, je delovanje Športne zveze Krško onemogočeno. "Delovnega mesta poslovne sekretarke ne bo več, dela šolskih športnih tekmovanj bo izgleda opravljal nekdo drug," še dodaja Šebek.


Te zanimajo novice iz Posavja?

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:


"Storjena poteza meče na ŠZ Krško slabo luč"

"Naše delovanje je transparentno, vsa sredstva se porabljajo v skladu z določili pogodbe, ki jo vsako leto podpišemo z Občino Krško. Z raznolikimi projekti skrbimo za razvoj in promocijo športa za vse generacije in vestno upravljamo z sredstvi, ki so nam namenjena. Storjena poteza meče na ŠZ Krško slabo luč, kljub temu, da nikoli v zgodovini ni bilo iz strani ŠZ Krško storjenega toliko, kolikor je bilo pod novim vodstvom v zadnjih treh letih. Tudi, ko je Zvezo vodil Dušan Šiško, ki je predlagal omenjen amandma," so zapisali na Športni zvezi Krško.

"Lani je bilo v aktivnosti vključenih več kot 2000 otrok občine Krško"

Kot še pravijo v sporočilu, "že tretje leto zapored načrtujemo v okviru Evropskega tedna športa izvedbo Športofešte z Mini Olimpijado, ki jo medijsko in tudi organizacijsko podpira Olimpijski komite Slovenije. Lani je bilo v aktivnosti vključenih več kot 2000 otrok občine Krško. Pri tem sodelujemo tako s člani Zveze, kakor tudi ostalimi športnimi organizaciji z željo po združevanju in promocijo športa za vse, posledica tega pa so kakovostne športne vsebine, ki so jih trenutno deležni predvsem otroci." Na Športni zvezi Krško skozi celo leto v sodelovanju s športnimi društvi organizirajo rekreativne turnirje, tečaje idr. športne prireditve v občini Krško, katerih se udeležujejo občani vseh starosti.

Projekt Mar nam je za skupnost

V minulem letu so tako v sodelovanju z Občino Krško začrtali projekt "Mar nam je za skupnost", "ki predstavlja veliko nadgraditev naših aktivnosti in povečuje vključenost posameznikov v bogato paleto športnih aktivnosti, kjer bi vsak občan našel kaj zase s ciljem dolgoročne vključenosti posameznikov v športne aktivnosti in s tem zdravega načina življenja."

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico