Brežiški strelci odlično zaključili Pokal Slovenije (FOTO)

Brežiški strelci odlično zaključili Pokal Slovenije (FOTO) Foto: Strelski klub Brežice

S šestim ligaškim turnirjem se je v nedeljo v Črenšovcih končalo letošnje tekmovanje za Pokal Slovenije v streljanju z zračnim orožjem.

Od petih klubov jugovzhodne Slovenije so bili daleč najbolj uspešni Brežičani, ki so v disciplini zračna pištola z enakim seštevkom osvojenih točk kot zmagovalci iz Rečice pri Laškem zasedli 2. mesto. Le kanček sreče in odsotnost nekaterih ključnih tekmovalcev na posameznih turnirjih so jim preprečili osvojitev še tretjega naslova pokalnih prvakov Slovenije v zadnjih 10 letih.

Kljub temu se v Brežicah veselijo treh posamičnih naslovov, dveh drugih mest in enega tretjega mesta. Drugič zapored sta zmagala mladinec Anže Gmajnič ter kadetinja Sara Ščuri, tretjo zaporedno zmago pa je v mešani konkurenci zabeležila ekipa brežiških kadetinj, ki je samo v ženski konkurenci na tleh Slovenije nepremagljiva že četrto sezono zapored. To lepo zmago so si priborile Sara Ščuri, Pia Srpčič, Nasiha Žilić in Lara Zorko.

Drugi mesti sta pripadli kadetinji Pii Srpčič in ekipi mladincev v postavi Anže in Urška Gmajnič, Benjamin in Anže Pšeničnik ter Tim Rus, tretje mesto pa je osvojila mladinka Urška Gmajnič.

V članski konkurenci so v 1.A ligi Brežičani v standardni postavi Matej Krajnčič, David Rožman in Anže Gmajnič osvojili solidno 5. mesto, medtem ko so bili Sevničani, ki so imeli podobno kot Brežičani težave s sestavljanjem najboljše ekipe, sedmi.

Velik dosežek je uspel Gorjancem iz Novega mesta, ki so v 1.B državni ligi osvojili 2. mesto ter se prvič v zgodovini kluba uvrstili v 1.A državno ligo za Pokal Slovenije. Nastopili so v postavi Klara Smolič, Mirko Bele in Srečko Hudoklin. Smoličeva je v posamični konkurenci osvojila 3. mesto.

Strelski klub Brežice

FOTOGRAFIJE (7)


Poglejte tudi

Pošljite novico