Nova članska zmaga odbojkaric Kostak Elmonta

Nova članska zmaga odbojkaric Kostak Elmonta Foto: OD Brestanica

V domači Brestanici je v soboto, 9. marca ob 18.00, potekalo ligaško tekmovanje med ekipama Kostak Elmont in Mladi Jesenice. Domača ekipa se je zbrala v skoraj popolni zasedbi, manjkala je le poškodovana Mateja Grilc, ki jo je uspešno zamenjala mlada Kaja Fink.

Tekmo so na mestu blokerk odigrali Anja Grilc in Nela Zupan, podajala je Klara Uduč, korektorica Tina Piltaver in napadalki Kaja Fink in Manca Dremelj.

Prvi set so začele domačinke odločno in s sproščeno igro držale cel set v rokah. Zgledalo je že, da bo lahka zmaga v prvem setu a so na koncu malo popustile, kljub temu so imele dovolj prednosti in set zaključile z 25:20. Drugi set so si domačinke privoščile kar nekaj nezbranih napak na sprejemu in se cel set približevale za izenačenje in tudi povedle proti koncu seta. Sreča se je konec seta obrnila v prid gostjam, ki so set dobile z 26:24. To je bil hladen tuš za domačinke, ki niso pričakovale takšnega odpora gostij iz Jesenic a hkrati so se zavedale, da bo potrebno pokazati malo več resnosti. V tretjem setu so se domačinke razigrale in s svojo igro diktirale tempo, na katerega nasprotna ekipa ni našla pravega odgovora. In tako suvereno set dobila z 25:14.

Četrti set so si domačinke zopet vzele prelahko saj so mislile, da se bodo sprehodile do nove domače zmage, a igralke iz Jesenic so se razigrale in nekaj lepimi paralelami delale preglavice domačinkam. Zdelo se je kar so si zamislile, to so tudi zaključile. V setu je bilo kar nekaj dolgih točk kjer sta obe ekipi pokazali nepopustljivo igro in sreča se je enkrat obrnila na domačo stran, drugič na gostujočo. Obe ekipi sta pokazali željo po zmagi in hkrati utrujenost, saj je tekma trajala že dve uri. Utrujenost domačih igralk je na koncu šla na mlin gostjam, ki so tako set dobile z 25:19.

Zadnji peti, podaljšan set so se domačinke razjezile, ker so si dovolile toliko nihanj kar pa je realno gledano normalno saj se starejše članice dobivajo samo na domačih tekmah. Odigrale so požrtvovalno v prvem delu seta so se jim gostje še upirale, ko pa so z 8:7 domačinke odšle na menjavo igrišč in prišle na svojo domačo stran, kjer so jih bučno podpirali navijači, pa so z nekaj lepimi akcijami set pripeljale do nove domače zmage z 15:12 in končnih 3:2 v setih.

Cela ekipa je dihala kot eno in v najtežjih trenutkih potegnila skupaj, tako mlajše članice na klopi kot starejše na igrišču so se na koncu navdušeno veselile težke zmage. Zahvala glasnim navijačem, ki so ponovno pričarali fantastično vzdušje v domači Brestanici. Mlajše članice v soboto odhajajo na gostovanje v Kranj, naslednja domača tekma pa bo 23.3.2019 ob 18ih ko v Brestanico prihaja ekipa GEN volley iz Nove Gorice, kjer bo podpora navijačev prišla še kako prav. Vabljeni!

OD Brestanica


Poglejte tudi

Pošljite novico