RK Krško: Prišla Dražetič in Lazović, kdo je odšel?

RK Krško: Prišla Dražetič in Lazović, kdo je odšel? Grafika: ePosavje

Krški rokometaši bodo v torek opoldne izvedeli prve nasprotnike v novi sezoni najmočnejše slovenske rokometne lige. Krčani se sicer v teh dneh pospešeno pripravljajo na začetek sezone, v svojih vrstah pa imajo tudi dva novinca.

Kdo sta novinca v krškem klubu?

Alen Dražetič

Posavskim ljubiteljem rokometa Alena Dražetiča, 21-letnega Sevničana, verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj je v preteklih sezonah v modrem dresu Sevnice odigrali nekaj odličnih sezon. S 171 zadetki je bil v lanski sezoni 1. B slovenske rokometne lige celo najboljši strelec prvenstva, v krški ekipi pa bo še povečal konkurenco na mestu srednjega in levega zunanjega igralca.

Vuk Lazović

Vuk Lazović, 23-letni (zdaj že) nekdanji član srbskega Partizana bo v Krškem zapolnil igralno mesto krožnega napadalca.

V Beogradu rojeni rokometaš, 195 centrimetrov visok in 105 kilogramov težki veljajo podatki iz spletne strani beograjskega Partizana in iz sezone 2010/2011), je med drugim nastopil s srbsko juniorsko reprezentanco nastopil tudi na evropskem prvenstvu, v letih 2007 in 2008 pa je s Partizanom osvojil tudi naslov pokalnega prvaka Srbije. Nekaj zaslug, da bo Vuk zaigral v zelenem dresu krškega kluba, pa ima zagotovo tudi njegova izvoljenka Barbara Varlec, rokometašica ljubljanskega RK Krim Mercator.

Pa ostali?

Kot so sporočili prek klubske spletne strani, v primerjavi z lansko sezono klub zapušča Toni Čanžar. Po poškodbi križne vezi se v priprave na novo sezono počasi vključuje tudi Jaka Ferkulj, Blaž Žitnik in Nejc Cehte pa se bosta pripravam pridružila po končani reprezentančni akciji v Argentini, kjer nastopata na svetovnem kadetskem prvenstvu.

Žreb v torek

V Ljubljani bodo sicer v torek izžrebali pare prvega kroga prve rokometne lige, ki bo letos znova potekala pod okriljem Rokometne zveze Slovenije.

(bš, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico