Celulozarji na zimskem DP (1): Tim Bizjak prvi dan do dveh medalj

Celulozarji na zimskem DP (1): Tim Bizjak prvi dan do dveh medalj Tim Bizjak - drugi z leve, Foto: Celulozar Krško

Plavalci krškega Celulozarja do nedelje sodelujejo na združenem državnem prvenstvu v plavanju v Ljubljani. Že prvi dan se po zaslugi Tima Bizjaka lahko veselijo dveh medalj in novega absolutnega klubskega rekorda.

Prvi dan državnega plavalnega prvenstva

Bizjak bronast na 100m mešano, padel klubski rekord

Tim Bizjak je namreč v konkurenci kadetov v popoldanskem finalu na 50m hrbtno s časom osvojil srebrno medaljo in za naslovom zaostal za vsega 12 stotink, v finalu na 100m mešano pa je priplaval do bronaste medalje.

Bizjak letos plava z leto starejšo konkurenco

Dosežka imata še toliko večjo veljavo, ker letos med kadeti Tim plava z leto starejšo konkurenco. In še, na 100m mešano je s časom 1:02.15 postavil klubski rekord, ki je bil od 6. februarja 2003 v lasti Jaroslava Kovačiča. S časom 28.09 na 50m hrbtno je od Kovačičevega rekorda zdaj oddaljen le še 22 stotink.

Žvar v igri stotink brez finala na 100m prsno

Že dopoldne je v igri stotink, v predtekmovanju na 100m prsno, brez popoldanskega finala za vsega 19 stotink ostal Tjaš Žvar (osvojil je 9. mesto), brata Močnik sta na 400m prosto osvojila 16. mesti - Matic med mladinci in Jakob med kadeti, v isti disciplini pa sta odlična prva nastopa na prvenstvu zabeležila še Alen Jular in Maj Zorko.

Štafeta končala na 8. mestu

Na zaključku četrtkovega popoldanskega programa je štafeta v postavi Bizjak, Žvar, Močnik M. in Močnik J. na 4x100m prosto zasedla 8. mesto.

Plavalni klub Celulozar Krško


Poglejte tudi

Pošljite novico