Šerbec po prvem delu: "Napadamo 1. ligo, še vedno smo tu"

Šerbec po prvem delu: "Napadamo 1. ligo, še vedno smo tu" Foto: arhiv ePosavje

V 1. B slovenski rokometni ligi je 14 ekip odigralo prvo polovico prvenstva. Krški rokometaši se lahko pohvalijo z najboljšo obrambo v ligi, prejeli so najmanj zadetkov, pred nadaljevanjem pa na lestvici zasedajo 4. mesto in dihajo za ovratnik najboljšim v lovu na željeni prvoligaški vstopnici.

Uroš Šerbec za ePosavje.com

"Naš cilj je, da napadamo vrh za vstop v prvo ligo"

Uroš Šerbec, trener članske ekipe RK Krško, je za ePosavje.com ocenil prvi del sezone. Kot pravi, so s potekom tega dela sezone zadovoljni. "Pred začetkom sezone je bil naš cilj, da napadamo vrh za vstop v prvo ligo in še vedno smo tu. Imamo možnosti in to je pozitivno," pravi trener Krčanov.

Nekaj težav je bilo s poškodbami

Krčanom so sredi sezone ponagajale poškodbe predvsem zunanjih igralcev. "Že tako smo deficitarni na teh položajih, imeli smo 3-4 poškodovane igralce in smo na pomembnejših tekmah težko držali korak in tako izgubili nekaj točk, predvsem v Škofljici in doma proti Brežičami." Šerbec, ki je v krškem dresu med leti 2005 in 2008 odigral 65 tekem in dosegel 266 zadetkov, se je dotaknil tudi posavskega derbija in delitve točk z Brežičami. "To je lokalni derbi in na takšnih tekmah je vse mogoče," dodaja.

Pred začetkom sezone je bil naš cilj, da napadamo vrh za vstop v prvo ligo in še vedno smo tu. Imamo možnosti in to je pozitivno,

 

Uroš Šerbec za ePosavje po prvem delu sezone

"Imamo najboljšo obrambo v ligi"

"Prikazali smo določen napredek, predvsem v obrambi"

Z izkupičkom ostalih tekem so v klubu lahko zadovoljni. "Prikazali smo določen napredek, predvsem v igri v obrambi. Imamo najboljšo obrambo v ligi in tu smo zelo čvrsti," dodaja glavni trener. Krška vratarja Blaževič in Škalički sta ob pomoči obrambnih igralcev prejela le 315 zadetkov, na drugem mestu po številu prejetih zadetkov so s 320 zadetki prvouvrščeni rokometaši Slovana, na tretjem pa Slovenjgrajčani s 336 prejetimi zadetki.

"Uspešno jesen bomo poskušali še nadgraditi"

"Malo nam šepa napad. Nekaj zaradi primanjkljaja zunanjih igralcev, morda tudi kakšno leto dodatnih izkušenj, a v januarju se bomo poskušali kar najbolje pripraviti in uspešno jesen še nadgraditi," je še povedal Šerbec.

 Foto: arhiv ePosavje

Kako naprej?

"Če bomo kompletni in dobro pripravljeni, ..."

Krčane zdaj do začetka januarja čaka prednovoletni počitek, s 3. januarjem bodo začeli s pripravami. Do nadaljevanja prvenstva bodo odigrali nekaj prijateljskih tekem s hrvaškimi prvoligaši, fantje bodo odšli tudi na priprave. "Če bomo kompletni in dobro pripravljeni, gremo odkrito v boj za prvo ligo," je po prvem delu sezone še povedal trener krških rokometašev.

Začetek drugega dela 1. februarja

Prvo tekmo v drugem delu sezone bodo odigrali 1. februarja, od 18.30 naprej pri Slovanu v Ljubljani, prva domača tekma bo 16. februarja z Rudarjem.

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico