Druga obletnica Jam sessiona: Robert Jukič in Boštjan Simon

Druga obletnica Jam sessiona: Robert Jukič in Boštjan Simon Foto: Luka Rudman / arhiv MC Brežice

Jam session v Mladinskem centru Brežice obeležuje že drugo obletnico neprekinjenega delovanja in glasbene improvizacije! Od samega začetka pa do danes je jam session, ki ga vodi kitarist in skladatelj Dmitri Alperovich, združil že mnoge glasbenike, navdušil veliko obiskovalcev in gostil številne glasbene goste.

Z namenom povezovati lokalno skupnost glasbenikov in poslušalcev, je kot enkrat mesečni dogodek to uspešno dosegel in s tem pridobil pozornost tudi izven Posavja. Ob praznovanju druge obletnice, bosta na oder stopila kar dva glasbena gosta.

Kot prvi se bo predstavil aranžer, komponist, tekstopisec in producent Robert Jukič, ki velja za enega najbolj vsestranskih in plodnih slovenskih ustvarjalcev. Od najstnika, ki je v različnih skupinah in žanrih igral na strune električne bas kitare, se je prelevil v kontrabasista, vpisal na študij jazza na graški univerzi in začel nastopati z različnimi izvajalci. Glasba ga je popeljala po različnih odrih (Avstrija, Belgija, BiH, Češka, Gruzija, Hrvaška, Italija, Izrael, Francija, Japonska, Kosovo, Katar, Luksemburg, Maroko, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Rusija, Slovaška, Srbija, Švica, Španija, Ukrajina, Velika Britanija, ZDA…), sodeloval je z vrsto domačih in tujih ustvarjalcev. Do sedaj je izšlo prek 60 plošč na katerih je sodeloval kot basist, komponist ali aranžer. Različni glasbeni interesi se manifestirajo tudi na njegovih zgoščenkah. Do sedaj jih je izšlo dvanajst in na njih se je spopadel z različnimi oblikami glasbe - od jazza do klasike, folka, bluesa, countryja, alternativnega popa, šansona in drugih glasb sveta.Sklada za male in velike zasedbe, kratke filme, multimedijske predstave, plesne predstave. Sodeluje tudi s teatri in poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Leta 2008 je prejel kompozicijsko nagrado "Jazzon".

Drugi gost pa bo saksofonist Boštjan Simon, ki se je po diplomi iz filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani in zaključnem nastopu na konservatoriju v Amsterdamu, osredotočil na naslednje avtorske projekte: Vanilla Riot, Trans Trio, Velkro itd. Oder si je delil z mnogimi priznanimi glasbeniki kot so: Trevor Watts, Seamus Blake, Perico Sambeat, Larry Grenadier, Jasper Stadhouders, Robert Jukič, Jasper Blom itd.

Kot vedno so pravila naslednja: na odru vas čaka set bobnov, ostale inštrumente in opremo nastopajoči prinesete s seboj. Lepo vabljeni, vstopnine

Petek, 15.2.2019 ob 21:00 v klubu Mladinskega centra Brežice

Mladinski center Brežice


Poglejte tudi